FAQ2019-01-13T11:07:54+01:00

VANLIGA FRÅGOR

Hur registrerar jag medlemskap i Donnum Ferrum?

Nytt medlemskap registreras på vår hemsida START/Jag vill bli medlem.

Hur hittar man till era lokaler?

Kurserna hålls i Gamlestadens Medborgarhus på Brahegatan 11. Klicka här för att se en karta. Åker du kommunalt är det hållplats ”SKF. Medborgarhuset” ligger c:a 300 meter från hållplatsen.

Hur engagerar jag mig i någon av Donnums grupper?

Kontakta ansvarig för den grupp du är intresserad att engagera dig i. Vi är glada och tacksamma ju fler som vill hjälpa till! Grupperna hittar du på hemsidan under DONNUM.

Hur anmäler jag mig till era kurser?

Anmälan till kurs kan enbart ske via vår hemsida. För information om aktuella kurser, se Kurser.

Under ett kalenderår är det 4 kursomgångar – VT1 (vårtermin 1), VT2 (vårtermin 2), HT1 (hösttermin 1) samt HT2 (hösttermin 2)

Förtur – När du går en kurs som vid nästa kursomgång följs av en fortsättningskurs har du förtur vid anmälan till denna kurs. Information om förtur och hur du anmäler dig kommer att skickas till din e-post då kursen öppnas för anmälan vid förtur.

När bör jag komma till första kurstillfället?

Du bör komma ca en halvtimma före kursen börjar för att vi ska hinna pricka av alla på deltagarlistan. Observera att det är viktigt att du anmäler dig och prickas av varje gång då ditt deltagande är underlag för våra bidrag från stat och kommun.

Hur sker kommunikation från/till Donnum?

Kommunikation sker via vår hemsida samt nyhetsbrevet I-takt som skickas via e-post. Prenumeration på nyhetsbrevet registrerar du på hemsidan under iTakt.

Vill du kontakta oss eller har frågor skickas dessa till e-postadresser på hemsidan under Kontakt.

Vi har även en Facebookgrupp. Denna är dock ingen kommunikationskanal varför vi hänvisar till e-post om du har frågor eller vill ha kontakt med oss.

Hur vet jag om jag blivit antagen till en kurs?

Antagningsbesked samt betalningsinformation erhållits via e-post. Notera att betalning måste ske inom utsatt tid enligt information i mailet för att garantera plats på kursen. Saknar vi din betalning kan din plats komma att erbjudas medlemmar som står på väntelista till kursen.

Vad ska man ha på sig? Vilken typ av skor?

Bekväma kläder! Man blir varm och svettig så något som känns skönt är att rekommendera. Vad gäller skor så är det inte så viktigt på en nybörjarkurs. När man dansar i lite högre tempo är det dock bra om tjejerna har skor med lite hal sula som underlättar då man ska snurra.

Vart vänder jag mig om jag vill börja tävla?

Är du intresserad av att börja tävla kontaktar du ordförande för tävlingskommitten. Mer information hittar du under tävlingskommittens sida.

Vad kostar det? Hur betalar jag?

Medlemsavgiften är 100 kr per kalenderår. Kursavgiften är 400 kr per kurs (150 kr för ungdoms- och barnkurser).

Medlemsavgift:
Nya medlemmar betalar medlemsavgift i samband med betalning av sin första kurs. Då du antagits till kursen kommer du att få betalningsinformation via e-post.

Existerande medlemmar betalar medlemsavgift i januari. Betalningsinformation skickas alltid via e-post.

Kursavgift:
Kursavgiften betalas efter att antagningsbesked och betalningsinformation erhållits via e-post. Notera att betalning måste ske inom utsatt tid enligt information i mailet för att garantera plats på kursen.

Hur fungerar singellistan?

Du som inte anmäler dig i par registreras på en ”singellista”. Du kommer då att antas i turordning efter anmälningsdag vilket innebär att för varje kille på singellistan antar vi en tjej från listan. Anledningen är att undvika för stort överskott på killar eller tjejer. Då det blir platser tillgängliga p.g.a. avbokningar eller att fler anmäler sig så antar vi personer från singellistan.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Vår adress är:
Dansklubben Donnum Ferrum
Box 13055
402 51 GÖTEBORG

E-post: info@dfe.se
Karta

Kan jag betala med Friskvårdskuponger?

Ja, du kan betala med friskvårdskuponger. Klubben är ansluten till ”Min Friskvård” samt till ”Actiway”.

För betalning med Min Friskvård betalar du via deras app. Använder du manuella kuponger meddelar du oss via mail till kassor@dfe.se.

För betalning med Actiway gäller följande rutin:

  1. Betalning till Donnum Ferrum ska ske enligt mail erhållet i samband med att man antas till kursen.
  2. Meddela Donnum via mail till kassor@dfe.se att friskvårdskupong via Actiway ska nyttjas.
  3. Donnum debiterar Actiway kursavgift och ev. medlemsavgift +10%. Pålägget görs pga Actiway tar 10% i administrationskostnad.
  4. Donnum tar kontakt med dig som kursdeltagare för återbetalning