Pågående kurser2018-08-26T20:33:41+00:00

Kurser vårterminen 2015, del 1

Kursstart är torsdagen den 22/1 resp. söndagen den 25/1.
Kursanmälan öppnar den 2:a mars, om inte annat anges i kurstabellen nedan.
Barnkurser är på 8 ggr à 1 timma.
Ungdoms- och vuxenkurser är på 8 ggr à 1,5 timma.

[cs_divider]

Svep åt vänster i tabellen för att se fler kolumner i tabellerna.

Torsdagar

KURSÅLDERPARKRAVTIDKURSLEDAREANMÄLAN

Söndagar

KURSÅLDERPARKRAVTIDKURSLEDAREANMÄLAN
FridansAllaNej18:30–19:50------
[cs_divider]

Kursanmälan

Webbanmälan:

Anmälan till våra kurser kan enbart göras på vår hemsida, via länken ANMÄLAN i kursschemat ovan.
E-postadress måste anges vid registreringen då besked om antagning och betalningsinformation skickas via e-post.

För frågor om våra kurser m.m., ring 0727-16 63 08. Telefonen är bemannad två veckor före kursstart, söndag till torsdag, kl. 18:00-21:00.

Kursavgift:

Kurserna omfattar 8 kurstillfällen à 1,5h för vuxen och ungdomar. För barnkurser: 8 kurstillfällen à 1h.
Pris: Vuxna – 400 kr, Barn- och ungdomskurs – 150 kr. Medlemsavgift – 100 kr per år.

Kursavgiften betalas efter att antagningsbesked och betalningsinformation erhållits via e-post. Notera att betalning måste ske inom utsatt tid enligt information i mailet för att garantera plats på kursen.

Företag och organisationer

Vill ni ha en intern kurs på ert företag vid en kick-off, konferens eller liknande? Kontakta oss för mer information och priser.

Vill du tävla i dans?

Vänligen kontakta tävlingskommittén.

Förklaringar:

Barnkurser:
Buggkurser för barn 8-12 år. Även barnkurserna i bugg är uppdelade i en nybörjarkurs följt av tre fortsättningskurser, F1-F3.

Ungdomskurser:
Buggkurser för ungdomar från 13 år till c:a 20-23 år. Även ungdomskurserna i bugg är uppdelade i en nybörjarkurs följt av tre fortsättningskurser, F1-F3.

Fridansen är alla medlemmar välkomna att bjuda upp till dans.

Parkrav har vi på vissa kurser (markerade med Parkrav: Ja). Det innebär att man måste anmäla sig som par, dvs. en tjej och och en kille (normalt).

Beskrivning av buggkurserna:

 • Back to Basic är en kurs där vi utvecklar vår bugg med hjälp av buggens byggstenar. Ej paranmälningskrav. Förkunskapskrav: minst F3.
 • Dubbelbugg är en liten formationsdans och utförs av 3 personer, normalt två tjejer och en kille. Den är baserad på dansen Bugg men inslag av andra danser kan också förekomma. För att få ut det mesta av kursen krävs att man har dansat Bugg ett tag, minst F3-nivå. Anmälan behöver inte vara tre och tre utan vi sätter ihop trior under kursens gång.
 • KTT står för Klubbtävlingsträning och är för de som ska tävla på vårt klubbmästerskap. Deltagare får inte inneha eller har haft tävlinglicens. Vanligtvis paranmälan.
 • Nybörjare är till för att sätta grunder och karaktär för dansen. Därefter följer fortsättningskurser i steg från fortsättning 1 (F1) till fortsättning 3 (F3). För att få gå vidare till nästa steg måste man ha gått steget innan.Nybörjare och upp till fortsättningskurs F2 följer ett framtaget material så att man lär sig samma saker oavsett vilken tränare som håller kursen. Däremot för F3, UDB och teknikkurserna blir det variation eftersom respektive tränare lägger sin prägel på kursen.
 • Smyckning Smyckningskursen inspireras i många delar av tävlingsdans, utan att några krav ställs på att börja tävla. Innehållet varierar från teknik till utstrålning och show, men även hur man kan träna enskilt. Kursen har parkrav och man måste ha gått minst F3.
 • Teknik är en teknikkurs där man utvecklar sin dans genom att gå tillbaks till basic och finslipa tekniken. Man måste ha gått minst F3.
 • UDB står för ”Utveckla Din Bugg” och kräver att man har gått minst F3. Vanligtvis paranmälan.
 • VDB = ”Variera Din Bugg.” Använd allt du lärt dig på DFe i kursen VDB! Musik i foxtempo ger dig tiden att verkligen dansa med inlevelse & få flyt i dansen. Utveckla samspelet förare – följare. Förkunskapskrav: minst F3. Ej paranmälningskrav.

Beskrivning av foxtrotkurserna:

 • Foxtrot Nybörjare är till för att sätta grunder och karaktär för dansen. Därefter följer fortsättningskurs Foxtrot Fortsättning.
 • UDF står för ”Utveckla Din Fox”. På denna kurs kommer vi jobba med musikanpassning, variation och dynamik, olika varianter av fox, fräcka turer och mycket dans. Du bör ha gått Foxtrot Nybörjare och Foxtrot Fortsättning eller behärska/dansat fox sedan tidigare.
 • VDF = ”Variera Din Fox.” Målet med kursen är att öka dina möjligheter till individuell musikanpassning i dansen. Vi går igenom grunder, musikanpassning, inspirationsövningar, ombytta roller (alla kommer att dansa med alla) och att bryta mönster. Hitta glädjen & öka variationen i din dansstil! Du bör ha dansat ett tag & vara villig att bryta dina mönster. Välkomna!
 • Teknik och känsla Lär dig mer om foxteknik för att därigenom få känslan. Tips och träning för att höja din danskvalitet, föra/följa, variation och musikanpassning. Förkunskap: du behärskar/har dansat fox sedan tidigare.

Beskrivning av west coast swing-kurserna:

 • Nybörjare – vår inledande WCS-kurs, som är till för att lära sig grunderna. Ej paranmälningskrav.
  West coast swing (WCS) är en pardans med rötter i lindy hop. Dansen kännetecknas av ett elastiskt utseende som är resultatet av en teknik som använder kompression och uttänjning. När föraren vill ändra riktning på följarens förflyttning. Ett par som dansar west coast swing dansar inom sin egen yta eller ficka på dansgolvet, till skillnad från andra danser där dansparet rör sig runt på dansgolvet i en så kallad dansriktning. Dansen tillåter, i stor utsträckning, att både föraren och följaren improviserar sina steg och rörelser. West coast swing kan dansas till olika tempon på musiken samt till olika musikgenrer som exempelvis r&b, hiphop, blues och pop.

Vi reserverar oss för att ändringar i kursutbudet kan ske.

Beskrivning av de olika dansstilar som Donnum Ferrum erbjuder.

Varmt välkomna!