Sommaruppdatering

Att dansa eller inte dansa… det är frågan?

Det var inte riktigt så Hamlet sa, men det är nog så många dansare tänker i dessa dagar. Verksamheten i vår klubb är på sparlåga, som en björn i ide, i väntan på att viruset ska ge med sig och låta oss komma ut på dansgolvet igen. Då vi inte har någon verksamhet så hörs det inte heller så mycket från Donnum Ferrum. Styrelsen träffas via Skype någon gång per månad och jag vill nu passa på att dela med mig av de tankar vi har runt nuvarande situation och vad vi tänker om framtiden.

Sedan årsmötet i mars har Donnum Ferrum en ny styrelse. Bara dagen efter årsmötet fick vi ta vårt första beslut, den svåra frågan om att ställa in Klubbtävlingen. Det var det inte ett lätt beslut att fatta men i efterhand var det självklart. Hälsan hos våra medlemmar, instruktörer, funktionärer samt alla nära och kära är viktigare än vår klubbtävling. Ett hårt slag för de tävlande men kanske ett ännu hårdare slag för alla de frivilliga eldsjälar som lagt tid, energi och engagemang för att arrangera tävlingen. Bara dagar senare togs besluten snabbt. Inga kurser, ingen fridans och ingen tävlingsträning, d.v.s. ingen verksamhet alls. Vi älskar alla att dansa men sanningen är den att vårt intresse inte medger mycket utrymme för fysisk distansering. Snarare motsatsen, dans kräver och innebär närhet.

Som ideell förening har vi också ett samhällsansvar. En av alla saker som gör dansen så rolig är att den spänner över alla åldersgränser vilket också innebär att vi har medlemmar som ingår i riskgrupperna. Vi har alla ett ansvar att se till att smittan inte sprids och Donnum Ferrum har därför valt att anta en konservativ linje genom att stoppa all verksamhet. Våra beslut grundar sig på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Västsvenska Danssportförbundet, Svenska Danssportförbundet m.fl. Till syvende och sist har vi som styrelse dock fattat ett eget beslut om hur vår verksamhet skall bedrivas. Vi vet och vi respekterar att andra klubbar har fattat andra beslut. Som en av Göteborgs största dansklubbar anser vi dock att vi har ett ansvar att föregå med gott exempel och värna om alla dansares och deras familjers hälsa.

Att fatta beslut om att stänga ner var svårt. Att fatta beslut om när och hur vi ska börja öppna upp verksamheten kommer att vara ännu svårare. Ingen vet hur situationen kommer utvecklas men någon gång kommer vi till en punkt då det är dags att med försiktighet börja hitta tillbaka och förstå vad som blir vårt nya normala. Det kommer bli annorlunda och det kommer krävas energi och engagemang att få igång verksamheten igen. Jag är dock hoppfull och vet att det finns en uppsjö av individer som inte vill något annat än att komma ut och dansa igen. Jag är övertygad att många av dessa är Ni som läser detta. Att Ni som medlemmar i Donnum Ferrum är villiga att hugga i för att med gemensamma krafter få igång verksamheten. 

På vår hemsida (http://dfe.se) kan man läsa följande: ”Donnum Ferrum är fritt översatt från latin ´Ge Järnet´.”. Så fort situationen tillåter ska vi göra just detta! Vi har kurser, tävlingar, fridanser och fester att ta igen! Jag tror inte vår verksamhet kommer bli sig helt lik efter nästan ett års dvala – jag tror den kommer bli bättre! Istället för att enbart se det som ett avbrott väljer jag att se det som en chans att utvecklas. Ska vi ha fler dansstilar? Annorlunda kursupplägg? Fridans med enbart 1 dansband på låtlistan – som en vanlig danskväll i parken!…? Möjligheterna är oändliga och för en förening med stark ekonomi och en fantastisk samling ideellt engagerade individer finns möjligheter till förändring och förbättring.

Som Styrelse är det vår uppgift att fatta de stora besluten och styra verksamhetens inriktning. För att göra det bra krävs dock att vi vet vad Ni medlemmar tycker. Så oavsett om du är instruktör, tävlande, funktionär, motionsdansare eller kanske passiv medlem – berätta vad du tycker! Via mail, telefon, i chat, på Facebook eller genom att prata direkt med oss. Hur du meddelar dig är oviktigt – det viktiga är ATT du meddelar dig!

Jag mötte min fru på dansgolvet och i samband med vår dotters födelse prioriterade vi ner dansen. Dottern är nu fyra år så för oss är det hög tid att komma tillbaka ut på dansgolvet!

HT1 är inställd men så fort situationen medger vill vi träffa er alla på dansgolvet igen!

Och, att dansa eller inte dansa..? på den frågan finns bara ett svar!

Trevlig sommar och ta hand om er!

Styrelsen för Donnum Ferrum
genom
David Boman, Ordförande

By |2020-07-23T13:32:25+02:0023 jul 2020|Okategoriserade|0 Comments